Bursdag nr 2 denne helgen og hjemmesydd gave i dag også

I dag har vi vært i bursdag til en annen nydelig niese som ble 6 år denne uken. Vi har virkelig fått meske oss med kaker og godsaker denne helgen. Jeg kunne jo ikke være noe dårligere tante for henne enn hva jeg var for ettåringen i går så ble hjemmesydd gave i dag også.Jeg har jo planlagt lenge at jeg hadde lyst til å sy bursdagsgave til Sandra, men tidligere har jeg bare sydd opp til ett år. Det var morsomt å lage litt større plagg også. Tidligere har jeg også bare sydd i bomullsstoff uten stretch. Det å gå fra stoffer uten stretch til jersey var litt som å begynne forfra igjen. Du må behandle stoffet på en helt annen måte. Symaskinen skal ha en annen nål, trykket på foten må stilles på og man må være varsom med å ikke dra i stoffet når man syr. Kort sagt var det litt å sette seg inn i. Etter å ha sydd litt i jersey fikk jeg heldigvis godt dreisen på dette også, og dette ble det 4. plagget jeg sydde i stretchstoff.Disse stoffene bestilte jeg fra Danmark. Jeg synes enhjørningstoffet var helt nydelig og håper jeg får et par plagg til ut av det. Jeg kan nok ikke gjøre det til vane å bestille fra utlandet så dyrt som det ble med frakt og toll. Det var nesten litt vondt å skulle klippe i dette stoffet. Slik jersey med print er ikke gratis, men jeg måtte bare ha det.
Slik ser genseren ut bak. Fordelen med jersey er at det er anvendelig og mykt og godt å bevege seg i. Selv om det til å begynne med kan virke vanskeligere å sy i er det et mer "tilgivende" stoff å jobbe med. Passformen kan være mye tettere enn ved bomull uten stretch for eksempel, og det er mer jobb med sikring av sårkanter på bomull. Jersey kan også lett tres over hodet der man ville trengt knapper eller glidelås med bomull. Jeg kommer nok til å sy i begge deler fremover.

Jeg tror nok genseren falt godt i smak hos min niese. Hun er en ordentlig prinsesse som liker godt å kle seg i rosa og pynte seg. Kanskje dette kan være et fint plagg utover høsten for hun som nettopp har blitt skolejente.

I går var jeg flittig med å ta masse bilder. Jeg rakk ikke like mange i dag dessverre. Denne gravide kroppen har nemlig malt ferdig barnerommet i dag og slikt blir man litt slått ut av. Jeg håper på å finne energien tilbake slik at jeg kan sy litt til i kveld.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,