Jeg har sydd bursdagsgave!

Det er kanskje på tide å vise frem noe av det jeg har sydd også. Jeg kan jo begynne med et sett som min nydelige niese fikk til ettårsdagen sin i dag.

Egendesignet volangskjørtDette volangskjørtet er laget etter eget mønster og jeg prøvde meg frem flere ganger før jeg ble ordentlig fornøyd med resultatet. Det er alltid slik når jeg syr at jeg alltid ser etter potensielle forbedringer for at resultatet skal bli optimalt. Dette er sydd av et tynt bomullsstoff som er kjøpt i Spania. Nederst på kantene på dette skjørtet har jeg sydd på blonder. Det er jo ikke nødvendig men det er en fin detalj som i tillegg gjør at skjørtet blir litt stivere og flyter finere siden stoffet er så florlett. Her er detaljene og stoffet litt lettere å se. Silkebånd er noe jeg er svak for, og jeg liker å feste det på alt mulig. Jeg klarer aldri å dy meg når det kommer til å pynte plaggene. Det ligger mye ekstra jobb bak slik pynt, men jeg synes det gjør det lille ekstra på et plagg. 
Størrelsen på dette skjørtet er i utgangspunktet til en ettåring, men de små vokser jo så fort! Derfor har jeg i steden for å bare sy fast strikken laget det til slik at strikken kan justeres etterhvert som barnet vokser. Bildene viser hvordan strikket ser ut inni skjørtet foran. Det er også rikelig lengde på skjørtet, og det gjør også at et slikt skjørt kan brukes lenge. Jeg syntes det ville være litt stas å ha skikkelige merkelapper inni klærne mine. Disse bestile jeg på en norsk nettside som sender fra Danmark som heter Ikast Etiket. Jeg tenkte at sølvskrift på hvit bakgrunn var greit siden det vil passe til alle farger. 


Her er matchende hårbånd i samme stoffet som skjørtet. Det er jo så gøy når ting matcher. 
Det ser ut til at skjørtet passet fint og det er fortsatt mye å gå på før det blir for lite, så det var veldig kjekt. Ikke lett å få tatt gode bilder av sånne krabater som beveger seg så raskt, men klarte å få tatt disse. Vi har kost oss i ettårsdagen til nydelige niesa vår Live Emilie i dag. I morgen blir det nytt barneselskap, da til en annen nydelig niese som har blitt seks år.

Jeg kommer nok til å sy flere slike skjørt. Det ligger utrolig mye arbeid bak et slikt skjørt og det går med mye materialer, men om det er interesse for det kommer jeg til å legge ut slike skjørt i ulike stoffer for salg også. 

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,