Siklesmekke til gutt

Siklesmekke til gutt
I går kveld følte jeg meg litt kreativ og da kom ideen om denne smekken plutselig til meg. Jeg har det ofte sånn. De mest kreative ideene kommer tilsynelatende ingensteds fra, og som et lynnedslag. Jeg har jo innsett at det har blitt veldig mye jenteklær og tilbehør. Dette er jo en naturlig konsekvens av at vi venter ei jente selv om bare 9 uker. Jeg synes også det er så morsomt å legge flid i mange detaljer på det jeg syr slik som sløyfer og bånd, og det kan jeg jo ikke gjøre i like stor grad til gutt. 

Likevel vil jeg jo også selvsagt satse på gutter, så da syns jeg denne smekken tillot meg å pynte og styre litt likevel. Jeg må innrømme at jeg ble ganske fornøyd med denne siklesmekken. Den kan jo brukes til hverdags, men jeg tenker at dette må da være en morsom smekke å bruke ved litt spesielle anledninger også. Barna sikler jo som vanlig selv om de er pyntet til selskap, og da kan man fortsatt være like pyntet selv om man bruker siklesmekke dersom man skulle ønske det. 
Denne siklesmekker er sydd i bomull (det sorte på fremsiden), flanell (det hvite på fremsiden) og med fleece på baksiden slik at fukten blir absorbert på en god måte. I tillegg er det sydd på sort silkebånd for ekstra dekor. Sløyfen er sydd av samme silkebåndet. 

smokingJeg har festet på to trykknapper på smekken slik at den kan brukes lenge. Jeg har valgt å vrangsy alle siklesmekkene jeg lager. Jeg ser veldig ofte at smekkene kun blir sydd sammen med en utvendig søm, men ved å vrangsy blir sårkantene (de ubehandlede kantene av stoffet der stoffet ble klippet ut) bedre beskyttet og smekken vil sannsynligvis holde seg finere og være mer stabil.Når man syr og lager mønster selv så får man det akkurat som man vil ha det. Det krever endel prøving og feiling for å få akkurat det resultatet man vil ha når man lager mønsteret selv, men det er veldig verdt det når det blir slik man ønsker. Dette må være versjon 10 av siklesmekker, da jeg stadig finner det for godt å endre litt her og justere litt der. Kall meg pirkete men hvis det skal være givende for meg å sy så vil jeg gjerne pirke til jeg er helt fornøyd.

Skal jeg sy slike siklesmekker for salg til butikken min?

Lillifix sin butikkdebut
Til sist bare noen få ord om nettbutikken. Jeg er utrolig spent på dette. Til helgen skal foreldrene mine som er fotografer ta bilder av klærne mine og med det begynner jeg å bli klar for å legge de første produktene ut for salg. Håpet er å få ferdig dette og en Facebookside i løpet av neste uke. Jeg planlegger også en ordentlig nettbutikk etterhvert, men denne bloggen og facebooksiden blir første steget i den retning. Jeg må jo tross alt se om det er interesse for klærne. Forslag på produkter jeg kan sy mottas med takk. 


Legg veldig gjerne igjen en kommentar om hva du syns om siklesmekken.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,