Jeg har sydd kåpe

Jeg fant ut at nå var det på tide med en ny utfordring i sømmens verden og da var det å sy en kåpe noe jeg har hatt lyst til. Det passet jo fint siden niesa mi, Victoria ble 1 år i går, så dette ble bursdagsgave til henne. Victoria er den nydelige modellen i logoen min her på bloggen og på Facebooksiden min.

Sy barnekåpe

Kåpen er sydd i nydelig babycord og helforet med lys rosa fleece. Jeg hadde akkurat nok babycord igjen til å lage denne kåpen. Dette er en farge som jeg ikke finner på nettbutikken til Stoff og stil mer, så fargen har sannsynligvis gått ut av sortimentet. Jeg synes fargen er utrolig nydelig, så jeg er litt lei meg for at jeg ikke kan kjøpe mer. Det er samme stoffet jeg har brukt på denne som på selebuksen som Victoria har på seg i logoen.

sy vinterkåpe til jente

Armene er sydd lange slik at de kan brettes opp og ned etter behov. De små strekker seg så mye mer i lengden enn i bredden, så en slik detalj gjør at denne kåpen nok kan varme Victoria lenge. Sløyfen bakpå er sydd på, men kan åpnes og knyttes etter ønske slik at det ikke blir en ubehagelig klump i ryggen når hun f.eks. skal sitte i bilsete.

blonder

Her ser du nærbilde av noen av detaljene til kåpen. Jeg pyntet og sydde på detaljer for det lille ekstra. Det er rart hvor stor forskjell slike små detaljer kan gjøre for et plagg.

sy kåpe

Min merkelapp må som alltid være med på plaggene jeg syr som en signatur. Det er veldig praktisk med størrelseslapper, ikke minst til senere hvis kåpen går i arv f.eks så er det oversiktlig for den som får overta.

foring kåpe

Slik ser kåpen ut inni. Den deilige fleecen gjør at kåpen blir god å varm i den årstiden vi nå går inn i. Slike kåper kan jo fores med mye forskjellig. Hvis jeg skulle lage en vår/sommerkåpe, kunne jeg brukt et tynnere forstoff. 

Jeg føler jeg begynner å få teken på dette med foring nå og det er så morsomt å lære seg nye ting. Jeg synes ikke man skal fore kun for å fore på alle plagg, siden dette lett kan gjøre plaggene unødvendig varme på små kropper, men i de tilfellene der det passer godt med foring, er det kjekt å se hvor fin finish det ferdige plagget får. 

Hva synes du om kåpen til Victoria? 


Etiketter: , , , , , , , , , , , ,