Sytips: Lån bøker på biblioteket

Når du har kommet deg dithen at du har bestemt deg for å prøve å sy så har du helt sikkert en rekke spørsmål. Slik er det alltid når en skal lære seg noe nytt. Ikke minst gjelder dette med søm. Man må ta stilling til hva en skal sy, hva slags materialer man skal bruke, hva slags utstyr man trenger for ikke å snakke om alle teknikkene en må sette seg inn i. Dette kan føles ganske overveldende. Det gjorde det hvertfall for meg. I min søken etter info har jeg sittet time på time på nettet og googlet og lett etter informasjon, men det er lett å rote seg litt bort i alle søkene. For ikke å snakke om alle de gangene en får treff som ikke er relevant for akkurat det en lurer på.

Hvis du som meg føler at dette kan bli litt uangripelig så har jeg et godt tips.  Dra til ditt lokale bibliotek og lån bøker om søm! Dette var det lureste jeg kunne gjort da jeg var helt nybegynner. I disse bøkene kan du finne masse nyttige tips - og det på et og samme sted. Bøkene inneholder nesten alltid en nybegynnerguide som tar for seg hvilke sømmer du skal bruke, litt om ulike stoffer, forklaringer på hvordan en syr lommer, syr i strikk i livet på klær og mye mer. Bøkene inneholder som oftest også masse flotte syoppskrifter og mønsterark.


Her er noen av de bøkene jeg har lånt på biblioteket. Bøker koster ganske mye om du skal kjøpe alt nytt så ved å låne dem først kan du finne ut hvilke du liker og kjøpe inn disse. Du kan spare mye penger slik for da er du sikker på at de bøkene du kjøper er bøker som du liker godt. Bomkjøp er jo veldig kjedelig.


Denne boken, "Børnetøj 0-3 år" har blitt en av mine favoritter. Oppskriftene er ganske basic og alle modellene kommer i tre ulike passformer slik at en kan tilpasse etter hva slags stoff en bruker og om en ønsker at plagget skal være løst eller litt strammere. Jeg liker at oppskriftene er ganske basic, for da er det masse rom for egen kreativitet. Når du først har et grunnleggende buksemønster du liker kan du ta utgangspunkt i dette og lage shorts, sy på lommer, applikasjoner og hva som helst. Du lærer deg også å skjønne hvordan du kan designe et mønster helt på egenhånd. Denne boken er på dansk, men det kan man like godt venne seg til. Danskene er nemlig svært flittige med å utgi oppskrifter så dansk støter man ofte på i sømmens verden. Oppskriftene er fullt forståelige likevel.


Her er et eksempel på et mønsterark.

Håper noen kan ha nytte av dette tipset! Lykke til med syingen og spør gjerne om du lurer på noe :)Etiketter: , , , , ,