Velge symaskin

Arvet eller kjøpt en symaskin brukt?
Har du lekt med tanken på å begynne å sy? Kanskje er du så heldig at du allerede har en symaskin? Noen er så heldige at de har fått arvet en symaskin av en slektning for eksempel. Gamle symaskiner kan virkelig være gode. Som med mange andre ting ble symaskiner før i tiden laget for å vare i årevis. Sørg forøvrig for å rengjøre maskinen som da kanskje har stått lagret og ubrukt lenge før du går i gang for fullt med syingen. Det lagrer seg mye lo i en symaskin om man ikke rengjør den. Sjekk også nålen som står i maskinen. Det kan være greit å skifte ut denne først som sist. Symaskinnåler er nemlig forbruksvare og bør skiftes oftere enn man tror. En nål som har begynt å bli dårlig er gjerne blitt sløv eller du kan kjenne med neglen at det har blitt små hakk i den. En dårlig nål kan ødelegge stoffet. Den syr ikke slik den skal og den kan danne små hull som kanskje ikke synlig før etter plagget har vært vasket.

Kjøpe ny symaskin
Hvis du skal gå til innkjøp av en ny symaskin vil jeg anbefale å ikke kjøpe av den aller billigste typen. (Nye billige maskiner er ofte mye dårligere enn gamle, brukte). Tenker du kun å sy en gang i halvåret kan jo en billig symaskin holde lenge selvsagt. Da jeg begynte å sy så tenkte jeg ikke noe nevneverdig på alle funksjonene jeg burde ha på symaskinen. Det jeg derimot ser nå er at mange av disse kjekke funksjonene bidrar til å virkelig øke sygleden. For eksempel kan maskinen sy knappehull automatisk og det er utrolig kjekt. Hvis man virkelig blir bitt av sybasillen er det altså kjekt at maskinen har endel instillinger å velge i. Et godt utvalg av ulike sømmer er også veldig kjekt å ha. En søm jeg er utrolig glad for at jeg har er en såkalt falsk overlock som syr både rettsøm og sikksakk i en og samme prosess.

Velge symaskin


Dette er symaskinen min som jeg har blitt utrolig glad i. Den heter Janome DC 4030 og har allerede gitt meg timesvis med syglede. Symaskinen ble kjøpt på Lappestua som ligger rett utenfor Moa kjøpesenter i Ålesund. Lappestua har egen facebookside. Sjekk den ut her!

En ting vil jeg understreke til slutt. Hvis du går for en rimelig variant, kan du fortsatt få til utrolig mye. Hovedforskjellen er nok at en dyrere maskin er mer effektiv i bruk. Men har du rettsøm og sikksakk på makinen som syr fint kan du få til det aller meste.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,