Babynest

Nå er det virkelig lenge siden jeg har oppdatert bloggen min og det er det en veldig god grunn til. Jeg har nemlig blitt mamma! For omtrent en måned siden ble jeg lagt inn på sykehuset, og en uke etter det ble jeg mamma til vår nydelige lille datter Sienna. Den nye tilværelsen som mamma er helt fantastisk og tar også opp det aller meste av min tid akkurat nå. Likevel er jeg ikke sen å benytte meg hvis jeg har et lite øyeblikk til å sy. Valget har flere ganger vært skal jeg sy eller sove? Det har vært altfor fristende til å la være. Derfor har jeg klart å finne tid til å sy et babynest til lille Sienna. Det tok riktignok mange dager å få det ferdig, men en time her og et kvarter der så går det meste.


Babyrede

Slik ble resultatet. Babynest er utrolig kjekt å ha. Sienna kan ligge i denne i sofaen på stua og hun kan sove i den på natten. Babyer liker å ha det litt trangt og lunt. Det er det de er vant med fra tiden i magen så det gir god trygghet. Også er de utrolig søte disse babynestene synes jeg. Dette er altså min versjon.


Stoffet er kjøpt i Spania og er ordentlig kvalitetsstoff av bomull og polyester. Stoffet er mykt og godt og en del tykkere enn vanlig tynn bomull. Bunnen i babynesten er en dyne og kantene er fylt med innholdet fra en pute. Jeg har valgt å feste trykknapper i bunnen istedenfor å bare sy igjen. På denne måten kan nesten og dynebunnen vaskes separat.


Babyer flest gulper mye og det er kjedelig å måtte vaske hele nesten hele tiden fordi det blir fullt av gulp. Derfor sydde jeg en liten, tynn sikle"pute". På den måten holder det å kun vaske puten og så kan hele nesten få seg en vask av og til. "Puten" har jeg fylt med tynn platevatt slik at det ikke skal renne rett igjennom.


De fleste bruker anorakksnor til å snurpe nesten sammen, men jeg er besatt av silkebånd, så det kunne ikke bli noe annet enn det. 


Jeg har prøvd meg litt på applikasjon også og sydde på dette hjertet på sikle"puta".  Jeg er ganske fornøyd med mitt første babynest og det føles jammen godt å få sydd litt igjen. 

Hva synes du om babynesten til Sienna? Legg gjerne igjen en kommentar. Det er så utrolig kjekt med respons!

Etiketter: , , , , , , , , ,