BodykjoleBody eller kjole? Hvorfor velge? Dette er begge deler på en gang. På den måten kan plutselig en kjole bli ganske så praktisk også. Jeg var kjempespent på at lillejenta skulle våkne opp fra luren sin så jeg kunne få prøvd den på. Heldigvis passet den fint og med litt å gå på. Det føles ut som om nesten alt av klær må pakkes vekk for tiden så det er greit å ha noe med litt å gå på. 
Mønsteret jeg har tatt utgangspunkt i her er bodymønsteret fra boken Heilt spesiell og jubel. Jeg markerte hvor jeg ville ha skjørtet og klipte ut overdelene og underdelene på bodyen hver for seg med sømrom. Skjørtet er bare en firkant som jeg rynket sammen. Overdel, underdel og skjørt ble sydd sammen med overlockmaskin i en prosess. Det er ikke så vanskelig å tilpasse eller tegne om et mønster. En må bare passe på å ha tungen bent i munnen og visualiserer serg hvordan en ønsker at det ferdige plagget skal bli. Det beste med å sy klærne selv er jo at man er sjefen og kan få det akkurat slik en selv vil. 


Slik ser underdelen på bodyen inni kjolen ut. Alt henger sammen i en del. Blonden ble også sydd på med overlockmaskin og sydd ned med en stikning for at den skulle ligge fint og flatt. 


Disse sløyfene som jeg har kjøpt på Stoff og stil bruker jeg på veldig mye for tiden. Jeg synes de er kjempesøte. Jeg er mye mer glad i spreke og glade farger enn duse pasteller noe som gjenspeiles i det meste jeg syr. Dette elefantstoffet kjøpte jeg på pixxl.no. De har nettopp begynt med gratis frakt og det er virkelig gull verdt.

Hva synes du om bodykjolen?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,