Siklesmekke med blonde

Til å begynne med brukte jeg nesten ikke siklesmekker på lillejenta, men i det siste kan hun knapt være uten. Jeg har sett at behovet for et lite lager er der. Det å sy en siklesmekke er jo ganske fort gjort. Det jeg synes er dumt med mange av de som man får kjøpt i butikk er at de er så bølgete. På større barn er det sikkert en fin detalj, men når de er så små så kan man jo knapt skimte noen hals, og smekkene bulker seg veldig opp mot ansiktet. Alle barn er jo forskjellige men her i hus er de som er glatte mye bedre.

stikning

På denne siklesmekken har jeg brukt fast bomull og baksiden er fleece. Det absorberer bra slik at ikke babyen blir våt og kald. Jeg synes det er best å vrangsy smekkene. Det vil si at jeg syr sammen rette mot rette og vrenger etterpå. På innsiden har jeg sydd en stikning slik at stoffet holder seg pent på plass. Så må man huske å la det være igjen en åpning så man får vrengt den. Denne blir sydd igjen med stikningen tilslutt. 

blonder

Det går ikke med så mye stoff til en siklesmekke så det er genialt å bruke restestoff til. Jeg har en liten kasse der jeg samler alt av rester slik at det kan brukes til slike ting ved en senere anledning. 

vrangsy

Siklesmekken har fått to sett med trykknapper slik at den kan tilpasses barnets alder. Dette er prymknapper som er festet med prymtang.

Jeg må nok sy mange flere slike smekker i tiden fremover. Et morsomt lite prosjekt som jeg får tid til mens lillejenta sover på dagen.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,