Tilbakeblikk

Mine første prosjekter

Jeg startet å sy sommeren 2014 da jeg var gravid. Jeg fikk vite at vi ventet ei jente og da begynte tankene og fly og jeg så for meg alle mulige nydelige jenteplagg som jeg hadde lyst til å sy. Symaskinen var allerede på plass men jeg kunne lite. Med mye tid gikk plutselig mange timer hver dag med til å lære meg alt jeg overhode klarte om søm. Jeg ble fullstendig oppslukt og var (er fortsatt) som en svamp på alt som hadde med søm å gjøre.

Før vi reiste på ferie til Paris, hadde jeg allerede bestemt meg for at når vi kom hjem skulle jeg begynne. For en lykke det var at jeg fant ut at det var et enormt stoffmarked i Montremartre, en bydel i Paris. På den tiden hadde jeg jo ikke anelse om ulike stofftyper og hvilken mengde man trengte, så det ble handling litt på måfå der jeg plukket med meg forskjellige stoffer. Heldigvis har jeg fått bruk for nesten alt jeg kjøpte der.

En av favorittplaggene mine til Sienna akkurat nå ble kjøpt stoff til her. Det var en av de alle første plaggene jeg sydde så rent sømteknisk ville jeg nok gjort mye annerledes, men dressen har blitt brukt mye!


Jeg har laget mange varianter av denne dressen. Mønsteret er fra Minikrea og stoffet er fast bomull. Stoffet er ikke så tykt, men det er helt perfekt siden jeg da kan ha strømpebukse under uten at hun blir for varm.


En liten meter med stoff holder til mye til en liten kropp. Dette settet ble sydd til dattera til søsteren min. V'en står for Victoria og var mitt første forsøk på applikasjon. Bodyen var ferdigkjøpt siden jeg ikke hadde lært meg det enda. Applikasjonen ble så som så. Jeg visste ikke at det var noe som het jerseynål enda og måtte lære det på den harde måten at en vanlig synål lager bittesmå hull i stretchstoff. Leksen lært. Sienna arver mye av søskenbarnet sitt og snart er denne buksen passelig til henne.

heldress

Denne fleecedressen ble også til av Parisstoff. Jeg ble veldig fornøyd med denne. Dessverre hadde jeg ikke tenkt så veldig over årstid i forhold til størrelse, så da denne var passelig ble den for kald til å bruke. Vi fikk såvidt brukt den litt en gang. Jeg planlegger å sy en ny fleecedress som kan brukes utover våren.

En ting er sikkert: man lærer nye ting for hvert eneste prosjekt. Små ting som gjør syingen bedre og bedre.

Jeg har den beste hobbyen i hele verden!

Etiketter: , , , , , , ,