Forkle i gave til min søster

Denne gangen har jeg sydd noe til voksne. Søstra mi er virkelig flink til å lage kaker og spurte om ikke jeg kunne sy et forkle til henne. Jeg kunne jo ikke si nei til det. Jeg søkte litt rundt på nettet og på Pinterest for å finne inspirasjon. Et forkle kan i utgangspunktet være et 10 minutters prosjekt og lages helt enkelt, men hva er vel gøy med det? Jeg syntes forkleet burde stå i stil med alt det flotte som hun tryller frem på kjøkkenet.


Forkleet er sydd i fast bomullsstoff og med silkebånd til knytting i nakken. Mønsteret til dette har jeg tegnet selv fra bunnen av.


Slik ser forkleet ut bak. Det er foret og vrangsydd med stikninger på rettsiden.Jeg synes slike kanter er så dekorative. Det går med mye stoff, men det er vel verdt det synes jeg. 


Merkelappen måtte være med. Ellers er blonden, slikebåndet og slikesløyfen som alltid med slik de vanligvis er på mine prosjekter.


Et forkle skal være et funksjonelt plagg, så det kan enkelt reguleres ved hjelp av silkebåndet i nakken.


Dette er oppe på forkleet midt fremme. Bare en liten enkel detalj men som tilfører det lille ekstra synes jeg.


Slik ser forkleet ut på foran.


Og slik ser det ut bak.

Vil du sy et slikt forkle? Jeg har lagt ut mønstet til forkleet til nedlasting under gratis symønster. Dette mønsteret tilsvarer str 36, men så snart jeg får tid skal jeg legge ut en forklaring hvordan mønsteret kan tilpasses dine egne mål. Jeg planlegger også en videotutorial på hvordan det skal syes.  Har du noen spørsmål så ta kontakt så hjelper jeg gjerne.

Etiketter: , , , , , , , , ,