Hjemmesydd vognpose til våren

Om ikke våren er ankommet for fullt helt enda, og det fortsatt hender at det blåser og sludder, så kjenner jeg våren komme snikende og den skal være hjertelig velkommen! Vår betyr sol og varmere tider og da er det på tide å snart rydde vekk den varme vintervognposen. Siden jeg har mulighet til det prøver jeg å sy så mye jeg klarer selv til Sienna. Så hvorfor ikke sy vårpose selv også? Da får jeg det sånn som jeg selv vil. 

sy vårpose

Det rosamønstrede stoffet her forelsket jeg meg umiddelbart i og jeg var nesten litt uvel når jeg klipte i det. Stoffet er babycord og det passer bra til vognpose. Innvendig har jeg brukt fast bomull i lys rosa med små prikker på. Det går ganske mye stoff på en slik vognpose, nesten 2 meter på både det innerste og ytterste stoffet. På denne varianten her har jeg også brukt et tredje stoff, nemlig fleece på baksiden. Selv om jeg skal lage til hull til seler, er det en fordel at det stoffet ikke er altfor glatt så det holder seg på plass i vognen. 

sy vårpose

Dette fleecestoffet matchet rosafargen i babycordstoffet perfekt. Så flaks! Innvendig har jeg brukt en tynn sommerdyne. Her skal det også komme hull til selene i vogna så snart jeg har tid. 

babycord

Knyttingene brukte jeg silkebånd til. Jeg blir simpelten aldri lei av silkebånd, eller satengbånd som det rettere sagt heter. 


Jeg fant inspirasjon til denne vognposen ved å søke litt rundt på nettet og fant da forslag til mål som jeg tok utgangspunkt i. Utifra dette lagde jeg min egen variant. Blant annet tilførte jeg den detaljen at jeg la til noen ekstra cm ved hodet og sydde på et skråbånd som jeg kunne tre en snor gjennom. På den måten kunne jeg stramme inn litt ved hodet til jenta mi så det blir litt lunere og posen vil ligge finere i vogna. 

Lillejenta hadde heldigvis ikke noe imot å prøve den nye vognposen sin. Nå gleder vi oss til det blir enda mer vårlig ute så vi kan ta posen i bruk. 


Etiketter: , , , , , , , , , ,