Lue med sløyfedetalj

Med vårens milde vær ble de strikkede ulluene for varme, så da måtte jeg til å sy jerseylue. Det ble faktisk første gangen jeg skulle sy lue. Stoffet jeg brukte denne gangen fikk jeg tak i på en facebookgruppe som heter Stoffbitene der man kan gjøre seg et kupp ved å kjøpe stoffrester som andre ikke har bruk for. Småbiter er jo supert å bruke til luer, smekker og kanskje det rekker til fremstykke på en body til og med avhengig av størrelsen.

jerseylue

Mønsteret tegnet jeg selv og det er egentlig en latterlig enkel konstruksjon. Hvis man åpner opp sløyfa i toppen så har luen bare form som en firkant. Denne ble sydd sammen i full fart så denne gangen tok jeg ikke hensyn til at rapportene skulle stemme, men aller helst så skal de jo altså det. Av og til må en bare ta til takke med den lille sytiden en har, og til eget bruk går det helt fint.

Båndene ble sydd i ved at jeg sydde sammen med overlocken og i samme prosessen sydde dem fast. Lurer på om jeg snart må kjøpe inn mange kolli med silkebånd i gangen siden jeg bruker så mye av det.


jerseylue


Jeg synes kombinasjonen av de hvite tigerne og det knallrosa er kjempestilig og blonden ble prikken over ien. 


jerseylue

Slik ser den ut ovenifra. Den turkise bodyen er også hjemmesydd. Jeg synes turkis er kjempefint til jenter og en fin kombinasjon til rosa. Det fremhever også de knallblå øynene til frøkna. Jeg måtte nesten prøve den på og det var visst helt i orden for henne.


Hva synes du om lua? Jeg blir alltid like glad for kommentarer så det er stas om du vil legge igjen en liten hilsen.

Nå skal jeg til å sy babynest. Ha en fin fredagskveld!

Etiketter: , , , , , , , ,