Videotutorial: Hvordan kante med tvillingnål

Jeg syntes det var så morsomt å lage den første videoen av hvordan jeg syr babynest, så jeg tenkte at dette må jeg gjøre mer av. Jeg ønsker meg en coverstitichmaskin, men inntil videre så kanter jeg med tvillingnål på vanlig symaskin. Jeg synes resultatet blir ganske bra også. Den største forskjellen er nok tidsbruken.
I videoen viser jeg litt av de triksene jeg bruker for å få et fint resultat. Dette er ting jeg har kommet frem til etter mye øving, så jeg håper de kan være til nytte for noen andre. Jeg har kantet mange mange plagg på denne måten.Sånn ser tvillingnåla ut på symaskinen min. Separer trådene ved at kun den ene tråden går gjennom den siste buen over nåla når du trer. 


Ferdig kantet body klar til bruk.


Det går veldig fint å kante med tvillingnål når man har øvd seg litt. Jeg vet mange har et hat/elskforhold til nåla, men med litt øving kan den bli et veldig nyttig redskap i syingen.Det gjelder å strekke akkurat passe i ribben. Det varierer litt utifra ulike ribbtyper hvor mye man skal strekke, men dette lærer man seg fort. Øv deg gjerne på en prøvelapp først før du skal kante plagget ditt. Hva med å begynne på ermene? De er kun en rett strek så det kan være en fin plass å starte.


Slik ble kantene nede på bodyen som jeg kantet i videoen seende ut.

Tips: det er også fint å kante med interlock, den er litt tynnere og gjør seg godt på barneplagg (Litt mindre stretch i), eller til og med jersey kan du kante med. Prinsippet er det samme, men det er stor forskjell på hvor mye stretch det er i stoffene.

Jeg håper at denne videoen kan være til nytte for noen. Det hadde vært kjekt med tilbakemeldinger, og kom gjerne med spørsmål om det er noe du lurer på.

Ha en fin (sy)dag! Mvh Lillifix

Etiketter: , , , , , , , , , ,