Jeg har fått meg covermaskin!

Det har ikke vært veldig mye aktivitet på denne bloggen i juni og det er fordi jeg har tilbragt mesteparten av den i Spania. Men nå er jeg klar for masse sying igjen og det med en helt ny maskin i samlingen

Det er rart med alle behovene som melder seg når man får seg en hobby. Maskiner jeg aldri hadde hørt om engang før jeg begynte å sy ble plutselig noe som jeg ikke kunne leve uten. Dermed har jeg nå skaffet meg enda en symaskin - en coverstitch fra Brother.Slik ser vidunderet ut. En coverstitchmaskin syr pyntesømmer og er blant annet super til å legge opp kanter nederst på t-skjorter eller i ermer og til å kante med. Til forskjell fra overlockmaskiner så har ikke en coverstitch kniv. De har med andre ord ulike bruksområder. På et prosjekt der jeg syr i stretchstoff bruker jeg alle 3 maskinene til ulike operasjoner. En kan jo selvsagt klare seg med kun en vanlig symaskin, men det ferdige resultatet ser så utrolig proft ut med disse maskinene i tillegg til at det går veldig mye fortere.


Skal en først ha en covermaskin er det veldig kjekt å ha et slikt kantebåndsapparat i tillegg. Her mater man ganske enkelt inn ribbstoff (eller det man måtte velge å bruke) og så bretter den ferdig og kanter stoffet i en prosess. Kanting er det man ser nederst på en body og oppe i halsenåpningen slik som på bildet under. Har du ikke covermaskin kan du kante med vanlig symaskin og tvillingnål. Hvordan du kan gjøre det har jeg laget en video av. Du finner den her.


Det er alltid endel å sette seg inn i med en ny maskin og dette var ikke noe unntak, men etter endel prøving og feiling og hjelp fra andre flinke sydamer på nett så gikk det som en drøm. I mangel på utvalg i tråd i ulike farger ble det til og med til at jeg dristet meg til å sy kontrastfarge på ribben og da kommer det minste feilskjær frem. Heldigvis gikk det fint.


Matchende bukse må til. Jeg synes knallfarger er så fint og det kler lillejenta mi veldig godt.Her ser man nærbilde av coversømmen. Knappene er fra Kam og er bestilt på aliexpress.com


Jeg slutter aldri å elske blonder og detaljer og det var en lettelse når jeg oppdaget at det gikk flott å sy på bloder selv om jeg brukte kantebåndsapparatet.

Legg gjerne igjen en kommentar! :)

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,