Sengeslange/kosedyr

Her i huset brukte vi babynesten veldig lenge. Lillejenta trivdes så godt med den og lå mye mer i ro i senga når hun lå i den. (Snorene dro vi selvsagt tidlig ut). Men tilslutt måtte også vi pakke den vekk (8 mnd). Plutselig ble det så fryktelig tomt nedi sprinkelsenga. Og sengekantene ble bare fiklet med og dratt i slik at de til stadighet skled ned. Løsningen ble en sengeslange. Den har ingen snorer (med unntak av tunga) og gjorde at det ble lunt og fint i senga igjen. Og så kan den jo selvsagt også brukes som kosedyr.

sy kosedyr

Slik ser slangen ut nedi senga. Man kan lage slangen så kort eller lang som man selv ønsker og det er en super måte å få brukt opp smårester med stoff på.

sy kosedyr


 En slik slange har lengre brukstid enn et babynest så denne kommer nok lillejenta til å ha glede av lenge. Jeg er så glad i disse stoffene! Det er de samme stoffene som jeg har brukt på mange av de babynestene som jeg har sydd. Den er ganske lett å sy sammen. Det som tar tid er at det er veldig mange deler og at jeg synes det er viktig å ta seg tid til å stryke alle delene skikkelig.

sy kosedyr


 Mønsteret til slangen tegnet jeg opp selv. Det er en ganske enkel konstruksjon som ble tegnet opp på matpapir og med litt hjelp av en kalkulator for å få det til å gå opp med delene i forhold til den ferdige lengden. Øynene er applikert på. Jeg ville ha minst mulig løse deler på den, siden små barn gjerne drar i alt og fort kan klare å løsne små deler. Det eneste som henger løst her er tunga men den er sydd veldig godt fast ved å sy frem og tilbake mange ganger.

Hvis det er interesse for det kan jeg lage til en videotutorial der jeg tar med målene jeg har brukt og viser frem hvordan jeg har sydd den sammen. Det tar veldig mye tid å lage en slik video, men hvis jeg vet at mange får glede av den så gjør jeg det gjerne. Gi tilbakemelding om du er interessert :)
Etiketter: , , , , , , , , , ,