Drømmeoppdraget for Stoff og Stil

Tidligere i sommer så søkte Stoff og Stil etter noen deltakere til et drømmeoppdrag i forbindelse med at de skal åpne opp en splitter ny sentrumsbutikk i Oslo. (Åpningen er 3.september 2015 i Storgata 11). Det blir nok helt umulig å reise til Oslo fremover uten å ta en tur innom Stoff og Stil. De som ble plukket ut skulle få plukke seg ut et mønster og stoff helt gratis. Jeg var så heldig at jeg var en av de som ble plukket ut! Det var jammen ikke lett å bestemme seg, for Stoff og stil har så utrolig stort utvalg og så mye fint. Valget falt til slutt på en kjole i courtellejersey med blondedetaljer på.

Bilde av www.bigtonfoto.no
Mønsteret jeg har brukt på denne kjolen finner du ved å klikke her. Dette er i utgangspunktet en ganske enkel modell, men variasjonsmulighetene er nærmest uendelige. Blondedetaljene har jeg tilført selv. Jeg valgt å sy kjolen litt kortere og litt trangere nederst. Slike små justeringer er lett å tilpasse etterhvert som man syr og får prøvd plagget på. Alle stoff og stil sine mønstre kommer ferdig utklipt på mønstervlies. Da slipper man å tegne av mønsterark, men kan legge mønsteret rett på stoffet og klippe ut. Mer tid til å sy!

Bilde av www.bigtonfoto.no

Selve kjolestoffet er courtellejersey i fargen natur. Du finner det her. Courtellejersey er litt tykkere og mer stødig en vanlig jersey og passer veldig fint til kjoler og skjørt. Blondestoffet har stretch i seg og er en mørk blå farge. Her finner du det. Jeg blir nok aldri lei av blonder. Når en skal kombinere flere stoffer får en best resultat om begge eller ingen av stoffene har stretch i seg. Jeg har sydd sammen kjolen på overlock, mens findetaljene på blondestoffet har jeg brukt vanlig symaskin til.

Bilde av www.bigtonfoto.no

Jeg liker godt å ta utgangspunkt i enkle mønstre og gjøre min egen vri på det. På armene klipte jeg ut i blondestoffet i tillegg til jerseystoffet slik at de var like store. Detaljene på ryggen og foran tegnet jeg opp på frihånd på matpapir. Jeg prøvde meg litt frem til jeg fikk den fasongen jeg vile ha og så klipte jeg ut det også i blondestoffet. Før jeg sydde sammen delene så sydde jeg sammen blondestoffet med jerseystoffet helt ute i kanten. Det tar mer tid men det er helt nødvendig for at stoffene ikke skal forskyve seg i forhold til hverandre når alt skal sys sammen.

Bilde av www.bigtonfoto.no

Slik ser kjolen ut foran ved armen. Buen på overdelen brettet jeg inn et par mm og sydde helt ute i kanten. Jeg brukte god tid på dette og mange knappenåler slik at jeg skulle få en jevn og fin kant. Jeg brukte elastisk rettsøm på vanlig symaskin til å gjøre dette. I steden for å kante halsen på kjolen så valgte jeg å brette ned å sy en stikning. Jeg ville ikke ha en hvit kant over blondekanten.  Blondestoffet som var oppe ved halsen hadde jeg klippet 1 cm lengre slik at jeg kunne brette den en ekstra gang under jerseystoffet før jeg sydde ned. Da slapp jeg en råkant med blondestoff. Legg merke til at jeg har brukt blå tråd over blondestoffet i halsen og skiftet til lys tråd akkurat midt foran slik at det ikke ble en kontrast der.

Bilde av www.bigtonfoto.no
Her er et eksempel på hvordan en kan variere et og samme mønster og få et helt annet resultat. Dette er nemlig det samme mønsteret som på kjolen over. Jeg har klippet korte ermer og lengden justerer man enkelt ved å klippe den så lang som man ønsker. Dette stoffet er vanlig jersey og er også fra Stoff og stil. Jeg gleder meg til å bruke mine nye plagg fremover!

Jeg var så heldig at Bigton Foto ville ta disse superfine bildene. Tusen hjertelig takk. Og takk til Stoff og Stil og alle andre som daglig inspirer meg til å sy.

Det er alltid veldig hyggelig med kommentarer på bloggen min. Har du spørsmål må du bare ta kontakt.

Ha en fin dag alle sammen!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , ,