Bukse med rysjer


Hei alle sammen! Jeg har lenge tenkt på at jeg har hatt lyst til å prøve meg på bukse med rysjer på rumpa. Jeg synes det er så søtt og så har jeg jo en stor kjærlighet for detaljer (og å gjøre det vanskelig for meg selv). Jeg har sydd mange varianter av denne buksa før. Det er den buksa som heter brun bukse fra Heilt Spesiell og Jubelboka. Men denne gangen gjorde jeg altså en vri. Buksa er sydd i vanlig jersey så den er tynnere enn de jeg har sydd i isoli eller french terry tidligere. Det fungerte utmerket!


sy barneklær
brun bukse

Slik ser rysjene på rumpa ut. Jeg klipte ut tre lengder med jersey som hadde lengde som var omtrent dobbelt så lang som den ferdige bredden etter det var rynket.

rullefald

Jeg stilte inn overlocken min på rullefald med en nål og to tråder og sydde alle remsene både oppe og nede for å få en pen finish. Så rynket jeg dem ved å stille på max stinglengde på min vanlige symaskin et lite stykke fra kanten øverst på remsene. Så rynket jeg ved å dra i undertrådene. Det er viktig å ikke sy frem og tilbake, for da får du ikke til å rynke. Det er også mulig å rynke stoff på overlockmaskinen. Tilslutt sydde jeg på remsene med litt mellomrom. Jeg bruke god tid slik at stoffet ble liggende fint etterhvert som jeg sydde det på.


jersey

Jeg synes det er fint å bruke et kontraststoff i lommene og dette stoffet med jenta og lammet er nydelig. Det ble kjøpt hos Ravneredet.

3 exter

Jeg har begynt å sy inn merkelapper i sidesømmene på plaggene jeg syr. Lappen er mye finere i virkeligheten men det var litt vanskelig å gjengi. De ble bestilt hos 3 exter. Der kan en få skreddersydd slike merkelapper etter sine ønsker.

Håper du liker bloggen min! Det er alltid kjekt med kommentarer! Følg meg også gjerne på Instagram: Lillifix1

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,