Nye hjemmesydde bukser og body


Det er rart hvordan juletiden har en tendens til å bli en slik tid da en ikke rekker halvparten av det en har tenkt. Huset ble julepyntet i en fart rett før jul, og julemennene ble først bakt i romjulen. Søm har det også blitt lite tid til med alt annet som har vært å gjøre i førjulstiden. Som oftest har stoffene jeg har kjøpt blitt vasket og sydd i omtrent med en gang jeg har fått det innenfor døren, men i det siste har faktisk stoffene fått ligge mer eller mindre i fred. Siden jeg omtrent ikke kjøper annet av klær til datteren min enn strømpebukser og sokker i tillegg til det som hun arver så resulterte jo dette i at plutselig var det lite å velge i av klær som passet. Heldigvis har jeg rekt å sy litt mer nå over nyttår.

Heilt spesiell og jubel

Dette settet har jeg hatt i hodet en lang stund før jeg kom meg så langt som til å sy av det og det var kjekt å se at det faktisk ble akkurat slik som jeg hadde tenkt. Mønstrene er fra boken "Heilt Spesiell og Jubel", men jeg la til litt ekstra vidde siden de modellene er ganske smale. Litt av utfordringen med denne buksa var å matche stripene. Jeg forsøkte å matche dem både i sidene og foran og bak. Jeg ble godt fornøyd med resultatet. Hemmelighet bak ligger i stor grad i forarbeidet med å være nøyaktig når de ulike delene ble skjært ut. I tillegg er det viktig å være nøyaktig når det skal sys sammen. Til å hjelpe meg med det brukte jeg sewline limpenn slik at stoffene ikke forskjøv seg. Det lilla stoffet med jentefigurene på ble kjøpt hos www.uglemor.com og det ble designet av Caroline Slettli (Slettli design). Både bodyen og buksa er sydd i jersey, mens det mørkelilla stoffet er ribb.

Til å sy dette setter har jeg brukt både vanlig symaskin, overlock og coverstitchmaskin. Når det er sagt kan man fint klare seg med kun en vanlig symaksin også, men det forenkler arbeidet en hel del om man har de andre maskinene også.

Har du spørsmål eller en kommentar så er det alltid hyggelig!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,