Topp med snøring


Det som er så gøy med å sy er at en får det akkurat som en vil det. Jeg har en stund hatt lyst på en topp med snøring og da jeg gikk til innkjøp av dette stilige stoffet måtte det bli en sånn topp på meg også. Det superkule stoffet er designet av Elvelyckan og jeg kjøpte det hos  http://lillestjerne.no

Jeg har et toppmønster som jeg alltid vender tilbake til på grunn av at jeg elsker passformen og det er et helt basic mønster fra stoff og stil. Dette her. Når en først har funnet et mønster som en liker passformen på, så har man nesten uendelige muligheter og ingen ville tenke på at en har brukt samme mønsteret. Når det er sagt er det jo ikke mye igjen av det opprinnelig mønsteret. Ermene er kortet ned, de sorte detaljene nederst på toppen og i enden av ermene er lagt til, og halsutringningen har fått en totalendring. elvelyckan
Her er toppen ferdig. Jeg elsker utsikten fra terrassen. Dere får bare se vekk fra det bustete håret. På Sunnmøre må en regne med litt vind i håret. 

Egentlig så var det ikke så vanskelig. Opprinnelig hadde dette mønsteret en vanlig rund hals. Jeg målte hvor dyp jeg ville ha utringningen fra midt foran og markerte det på mønsteret mitt. Jeg tegnet opp mønstret på forstykket på nytt på matpapir så jeg skulle slippe å ødelegge Stoff og Stil mønsteret. Så skrået jeg nedover gradvis på frihånd på mønsteret. Husk å legge til sømrom om duvil prøve selv. Når dette var gjort så tegnet jeg mønster til et belegg som var lik som halsutringningen foran og bak. Belegget strøk jeg vliselin på før jeg begynte å sy slik at det skulle være stabilt og fint.Jeg sydde på denne rette mot rette i halsutringningen og i samme prosessen sydde jeg på små hemper av satengbånd til å tre snoren gjennom tilslutt. Så sydde jeg en støttestikning. En støttestikning syr sømrommet fast til belegget og gjør at ikke belegget titter frem, men ligger flatt og fint. Det blir usynlig fra rettsiden om en har gjort det rett. Så var det bare å tre snoren gjennom.

sewing

Før jeg turte å sy i det kule Elvelyckanstoffet så måtte jeg prøve meg litt frem på dette sorte, ensfargede. Så nå har jeg plutselig fått meg to nye topper med snøring.

Er det noen som har lyst til å se noen av de andre toppene jeg har sydd av samme mønstret? Du finner  noen eksempler her:

hjemmesydd

Denne har jeg brukt veldig mye. Her er den orginale halsutringningen, men den er kortere i både lengde og kortere i ermene enn møsteret er. Stoffet ble kjøpt på Stoff og Stil

stoff og stil

Her har jeg sydd kjole av samme mønsteret. Blodedetaljene har jeg tegnet selv. Dette prosjektet fikk jeg sponset av Stoff og Stil siden jeg ble trukket ut til å velge stoff og mønster i anledning åpningen av sentrumsbutikken i Oslo for en tid tilbake. Kjempegøy å bli valgt ut til det og mønsteret, det har jo blitt flittig brukt siden!

Jeg har laget mange flere også, men det er ikke alltid jeg husker å ta bilder.
Ps: Følger du meg på Instagram? Jeg heter Lillifix1 der. Jeg er nok litt flinkere til å dele nytt der og kanskje noen har fått med seg at dette prosjektet ikke er helt nytt. Jeg skal prøve å bli flinkere til å dele alt her også.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,