Sykroken min

Heisann!

Jeg tenkte at jeg skulle vise dere sykroken min! Jeg har nok ikke et helt rom, men jeg er superfornøyd med kroken min som er en del av soverommet vårt. Heldigvis for meg så hadde ikke samboeren min noe imot at jeg tok opp store deler av rommet.syrom

 Noe av det jeg liker aller best med sykroken min er at det er plass til at alle maskinene kan stå fremme samtidig. På den måten kan jeg bare flytte litt på stolen og så er jeg klar til å sy. Jeg bruker jo gjerne alle maskinene på et og samme prosjekt.


Vil du se sykroken som video? Klikk på videoen over.


hjemmesydd

Bøkene har jeg plassert i en bildelist. Jeg kunne selvsagt satt dem i en av hyllene mine, men jeg synes at de er inspirerende i seg selv når de står slik og at de er fine og pynter opp.

Behovet for en skikkelig oppbevaring av trådene mine dukket fort opp. Denne hyllen snekret jeg sammen selv med litt hjelp fra min kjære. Det var ikke noe hokus pokus. Jeg målte hvor høye de ulike trådene var og laget en arbeidstegning utifra det. Den ble så sprayet hvit.

sytråd

 Spikrene under hver hylle var ment til å henge underspoler i matchende farger på, men da de til stadighet datt ned så ble det med tanken. Skulle jeg gjort det på nytt hadde jeg nok spikret dem på skrå og ikke hamret dem like langt inn. Men uansett så gjør ikke det noe for jeg er storfornøyd likevel.

jersey

 Her er (noen av) stoffene mine. Det skal sies at jeg også har en kommode full og to kasser med restestoffer, men her er det da sannelig plass til mye mer. Flere som rekker opp hånda?

ribb

 Dette hyllesystemet er fra Ikea. Det er veldig praktisk og man fester hyllene på en knekt som festes på veggen. På den måten bestemmer man avstanden selv. Jeg ville for eksempel ha alle ferdigskårede ribbremsene mine øverst. Vil du se hvordan man kan skjære lange, lange remser med kantebånd? Klikk her for å se min video på Youtube. På hylle nummer to har jeg brukt glass fra barnemat og lagt knapper i. De er sortert etter farge så det går fort å finne frem. Nederste hylle har jeg de store snellene mine med overlocktråd. De fleste er av typen Toldilock som er en av mine favoritter. Radioen må med så jeg har litt ekstra underholdning og kos til syingen.

knapper


 Det er veldig kjekt med disse glassene og så er det lett å se hva som er oppi dem når de er blanke. Tips: Ikke sett på lokkene. Det kan fort sitte igjen litt lukt fra orginalinnholdet som trenger å lufte seg skikkelig. Denne kjekke lille verktøykassen er kjøpt på Biltema og er perfekt til å romme alle mulige knapper og annet tilbehør.

biltema

Jeg bruker jo sløyfer på alt og her finner jeg frem rett farge i en fei.

prym


 Knapper og knappetenger fra Prym og Kam (Ebay). En knappepresse er på ønskelisten, men enn så lenge fungerer tengene flott.

merkelapper


 Her oppbevarer jeg merkelappene og etikettene mine. Merkelappene liker jeg å sy inn i sidesømmen på klære jeg syr. De øverste er fra 3exter.se. De i andre skuffen er større og passer fint til babynest, mens i nederste skuffen er etikettene jeg har brukt på det jeg har sydd for salg. Der har jeg festet pris og lignende. De er det min søster, Margrethe Bigton Strand som har laget. Er de ikke fine?

søm

 Denne kommoden er full av stoff. På toppen har jeg dette store, lille strykebrettet som passer helt perfekt. Mye greiere enn å skulle ha plass til et stort stativ.
skjærematte

 Skjærebrett og skjærekniv fra Olfa må til. Det er en god investering med et stort skjærebrett så slipper man å flytte rundt på stoffene så mye når man skal skjære. Genseren er det siste prosjektet mitt og jeg har kun brukt restestoff.

syblogg

 Skjærematten er plassert oppå et skrivebord som da kan ha flere funksjoner.

diy

Over skrivebordet har jeg hengt noen hyller. Mønstrene mine er organisert i permer etter kategorier.


Jeg må snart til med flere permer. Men det er kjekt å ha et system. Jeg vil jo bruke tiden på å sy, ikke å lete etter mønstre.


Jeg samler de ulike størrelsene av et mønster i hver sin lille plastlomme og legger dem i en stor plastlomme. Jeg merker utenpå hvilke størrelser der er, så går det fort å finne frem.


Her er et eksempel.

coverstitch

Her er symaskinene mine. Dette er coverstitch fra Brother. Den ferdig oppskjærte ribben er snurret rundt en tørkerullpapp og satt på en tørkerullholder som er festet til bordet.


janome

Her er overlocken min: en Janome 644Dsymaskin

Og til sist, på denne startet syeventyret for meg. Min kjære Janome DC4030

Jeg håper du likte sykroken min. Hvis du fikk noen ideer til din egen krok så ville det gjøre meg glad. Og hvis du syns det var ryddig her, vær sikker det er heller unntaket enn regelen.

Som alltid, legg gjerne igjen en kommetar eller spør om du lurer på noe.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,