Dimity topp i chiffon

Jeg er virkelig glad i chiffon! Det er et helt nydelig stoff og jeg har mange skjorter i dette stoffet. Da jeg begynte å sy tok det derfor ikke så lang tid før jeg ville gjøre et forsøk med å sy en skjorte selv i dette nydelige stoffet! Jeg gav blaffen i advarslene om hvor vanskelig det var å sy i og gikk i gang. Etter mange timer med makkverk og en stadig voksende frustrasjon endte hele skjorta i bosset. Dette er et par år siden og først nå har jeg tatt motet til meg igjen. Denne gangen med mye større suksess heldigvis! Feilskjærene mine fra sist var friskt i minne og jeg kan nå heldigvis si at å sy i chiffon det er fullt mulig - om du har god tid.
style arc
Dimity topp fra Style Arc


Her er det ferdige resultatet som jeg ble godt fornøyd med! Toppen heter Dimity og er fra Style Arc. Det er en australsk nettbutikk som har pdf mønster. Det kommer nok til å bli mange flere prosjekter av mønster derfra fremover (og de har nok å velge i!) Her finner du mønsteret. Vær klar over at her kjøper du ikke et mønster og får med alle størrelser, men må velge din størrelse. De har også butikk på Etsy og da kan du kjøpe 3 størrelser i slengen. 


 Denne toppen har innsnitt i sidene, fransk søm og plisseringer. Med andre ord var det nok å bryne seg på på dette prosjektet. Da jeg så mønsteret kom jeg på dette stoffet som har vært hyllevarmer i et par år og så for meg denne toppen. Jeg er glad jeg turte å prøve.

dimity

Plisseringene foran syns jeg gjør hele toppen. Det gjør også at den er veldig flatterende på.

darts


Innsnitt er ikke noe jeg har mye erfaring med, men jeg syns det gikk ganske greit. Det som er utfordringen er å treffe markeringene på begge sider når en syr og at sømmen skal ende opp nærmest i intet. Hvis en skråer for brått når er syr innerst på innsnittet blir det en lite pen "rukke" som blir veldig synlig fra fremsiden. På bildet under ser du hvordan innsnittet ble fra rettsiden.

sy chiffon


Se forresten hvor lett stoffet frynser seg opp! Ikke bare bare å sy i dette stoffet. Chiffon er et fast (vevd) stoff, men det kan virkelig kjennes ut som om det lever sitt eget litt. Jeg tok meg derfor veldig god tid med alle prosessene.

french seam


Siden chiffon har så lett for å flise seg opp, bestemte jeg med for å sy fransk søm i sidene og i skuldersømmen. Fransk søm er når man først syr sammen vrange mot vrange, trimmer ned og syr rette mot rette. Da blir sårkanten helt skjult inne i sømmen. Se bilde over. Det er ikke vanskelig men husk ekstra sømrom! 

Jeg tror dette kommer til å bli en favoritt. Jeg kommer til å sy mer i chiffon fremover, og ikke minst kommer jeg til å sy flere topper av dette mønsteret i forskjellige typer stoff.

Om det er interesse for det kan jeg godt dele noen tips om hva som er viktig å tenke på når man syr i chiffon. Er dette noe du ønsker så gi meg et vink! 
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,