Gullkorn fra 3-åringen min

"Mamma kjøper ikke klær på butikken hun"

Dette var svaret fra 3-åringen min da ei som jobber i barnehagen spurte henne om mamma hadde vært og kjøpt nye klær til henne på butikken. Det var tydelig at frøkna mi hadde syns at dette var et veldig merkelig spørsmål å få. At hun kunne tro noe sånt! Jeg måtte flire godt da jeg hørte dette. For henne har det jo blitt en selvfølge å gå i hjemmesydde klær. Og hun har jo selvsagt et poeng. Hun har mye hjemmesydd og selv om jeg sydde veldig lite en periode, så vokser hun ikke så fort lenger at klærne blir for små med en gang. Garderoben er blitt ganske full av hjemmesydd etterhvert.

hafenkitz
Little bee dress. Mønster kan kjøpes her. Hafenkitzstoffet er kjøpt hos kreativshop.no

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg syr strømpebukser og yttertøy, de kommer gjerne fra butikken altså. I tillegg er vi så heldig at hun arver mye fra sitt søskenbarn som er et år eldre. Dermed er jeg altså dårlig til å støtte de lokale klesbutikkene.

syblogg


Bukse og genser sydd i Happy fleece fra Lappestua i Ålesund. Les mer om Happy fleece her. Mønsteret på genseren er et pdf mønster fra Jubel og Baluba, mens buksemønsteret er favorittbuksemønsteret fra Heilt Spesiell og Jubel, den første boken. 

Jeg syr ikke for salg lengre men jeg har fortsatt veldig mange merkelapper liggende som jeg fester på klærne jeg syr til henne. Hun har begynt å kjenne igjen disse lappene og spør ofte "Er dette en lillifix, mamma?" Det er jo litt stas.
Denne buksa er sydd av en liten rest jeg hadde av et stoff jeg har sydd av til meg selv. Jeg har både jakke og skjørt i dette stoffet. Jakka er min store favoritt som aldri kommer inn i skapet, men blir tatt på rett fra tørkesnora. Brun bukse og froskegenser fra Heilt spesiell og jubel sin bok. Når det er grått ute er det en desto større grunn til å kle seg i glade farger!


Fairytale hoodie fra Made by Runi. Denne er sydd i Minky. Les mer om Minky og andre stoffer ved å trykke her.Denne ble... interessant er vel ordet. Jeg ble litt revet med av alle de nydelige fargene, og resultatet ble litt av en fargefest kan man si. Men alt er lov når det kommer til barneklær ikke sant? 3-åringen er forresten fast bestemt på at rysjene på skuldrene er vinger og det passer jo fint på en enhjørninggenser.

Litt kjedelig, men fryktelig praktisk. Ull fra Janus. Hva synes deres barn om å få hjemmesydde klær? Det er alltid kjekt å høre fra dere så legg gjerne igjen en liten hilsen! :) 

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,