Zadie fra Tilly and the buttons

Jeg har forelsket meg i et nytt mønster! Dette mønsteret heter Zadie og er fra Tilly and the buttons
Jeg syns kjolen har så fin og kledelig passform. Sidepanelene er så fine, og det er superdeilig at den har lommer! Kjolen kan også sys med korte ermer eller 3/4 ermer og variasjonsmulighetene med ulike farger er uendelige. På denne kjolen har jeg valgt å bruke samme stoff på ermene som på skjørtet og midtstykkene på overdelen foran og bak, men jeg har sett mange varianter der sidepanelene og ermene er like også. Det er jo det som er så gøy med å sy selv! Jeg bestemmer selv hvordan jeg helst vi ha det. 


Tilly and the buttons


Det rosa stoffet med fjærene har jeg kjøpt hos www.kreativshop.no. Det er en veldig myk og deilig jersey. Det blågrønne er fra Lappestua. Begge butikkene holder til i Ålesund.

Som mange av de som syr her i landet vet, så har Facebookgruppen Vi Sygale en egen konto på Snapchat. Denne kontoen går på rundgang for de som ønsker å ha den. Da jeg tok snappen for en dag 22.desember i fjor så sydde jeg nettopp denne kjolen. Det var veldig hyggelig at det var så mange som fulgte med på hvordan jeg sydde den. Enda hyggeligere var det at jeg fikk tilbakemelding fra flere andre som ville sy den etter de hadde fulgt meg på snappen. Det er så kjekt å kunne dele sylidenskapen med andre. Jeg blir jo selv så ofte inspirert av andre syere i innland og utland.

Tilly and the buttons


Her ser dere kjolen bakfra. Det er vinter og kaldt, så jeg måtte raskt inn og varme meg da vi var ferdig med å ta bilder.

Rent sømmessig er dette av de mer krevende prosjektene jeg har gjort med stretchstoffer. Det vil si, prosjektet er absolutt overkommelig, men det krever stor nøyaktighet. Kjolen på bildene over var den 3. kjolen jeg sydde av dette mønsteret og da gikk det lekende lett.

Størrelsesmessig så ble den første jeg sydde altfor stor! Jeg tenkte jeg skulle være "flink pike" og bruke måleskjemaet som følger med mønsteret. Jeg ble litt forundret over at skjemaet mente jeg skulle sy den i to størrelser større enn jeg normalt bruker, men jeg gjorde det likevel. Kjolen ble altfor stor, og jeg hadde en ganske stor jobb med å sy den inn på en pen måte. Jeg ble godt fornøyd med den likevel. Jeg skulle lagt ut bilder av den også, men siden den kjolen var sydd i burgunderrødt og cremefarget stoff, så opplevde jeg at det røde stoffet farget av på det lyse i vaskemaskinen. Utrolig irriterende, spesielt siden jeg vasket begge stoffene på forhånd. Jeg skulle nok ventet til jeg fikk tak i mer Colour Catcher. Det er små ark som man kan legge i bunnen av vaskemaskinen. Disse små arkene trekker til seg overskuddsfarge, som gjør at stoffene ikke farger av på hverandre. Sånn er det når man er utålmodig dessverre. Kjolen jeg har på meg på bilene sydde jeg i den størrelsen jeg normalt bruker og den ble helt perfekt.Jeg sydde en kjole til mamma også. Dette var den andre kjolen jeg sydde og den ble jeg også godt fornøyd med. Mamma likte den så godt at hun brukte den på julaften. Det var veldig stas at hun ville det! Hennes kjole er sydd i et stoff som er tykkere en vanlig jersey. I utlandet er stoffet mest kjent som Ponte di Roma. I Norge ser jeg det ofte blir kalt Courtellejersey. Dette er et medium tykt strikket stoff med veldig pent fall. Det passer veldig fint til kjoler og skjørt blant annet. Noen ganger syns jeg ikke at vanlig jersey er helt optimalt å bruke til voksenklær, så da kan det fort hende at dette stoffet kan passe bedre. Generelt er det bedre hold i Ponte di Roma enn i vanlig jerseystoff. Jeg legger ved noen underveisbilder fra da jeg sydde kjolen til mamma. Her er foran på skjørtet. Det er sydd legg på skjørtet både foran og bak. En veldig pen detalj på dette mønsteret syns jeg.Jeg brukte satengbånd som stabilisator flere steder på kjolen. Dette gjør at ikke stoffet kan dra seg ut av fasong når man bruker plagget. Disse kan kjøpes på ruller for nesten ingenting på Søstrene Grene. Jeg sydde det ganske enkelt på med sikksakk på vanlig symaskin. Nesten hele kjolen ble sydd på vanlig symaskin. Mønsteret krever en presisjon som ville være vanskelig å få til på overlock, så den brukte jeg bare helt til slutt for å kaste over. Litt morsomt å sy mer i stretch på vanlig symaskin også.


Her skal sidepanelene sys på resten av kjolen. Her var det om å gjøre å bruke god tid og være nøyaktig for å treffe helt rett.


Kjolen begynte å ta form.

Alt i alt et veldig morsomt prosjekt som det helt sikkert blir flere av! Jeg har en håndfull med favorittmønstre og dette har definitivt blitt en av dem!

Ps. på hjemmesiden til Tilly and the buttons kan man følge en sewalong der hun viser ganske detaljert hvordan man både skal sy og tilpasse kjolen. Dette syns jeg var en super hjelp da jeg sydde min første kjole!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,