Sider

Tutorials

På denne siden finner du:


Tutorial på hvordan sy en body
Tutorial på hvordan rekke opp en coversøm
Tutorial på hvordan skjære kantebånd i lange remser
Tutorial på sengeslange
Tutorial på babynest
Tutorial på kanting med tvillingnål
Tutorial på hvordan sy en lueHvordan sy en body
Hvordan rekke opp en coversømJeg elsker covermaskinen min, men jeg må virkelig si at det å rekke opp en coversøm er noe jeg har strevd med! Det kan virkelig ta lang tid om man ikke kan noen lure knep. For ikke å snakke om alle de små trådene som havner overalt etter en ivrig runde med sprettenålen. Nå har jeg lært meg en teknikk som går superfort og som lykkes hver gang. Da fikk jeg veldig lyst til å dele den med dere. Kanskje er det andre som meg, som har strevd med dette? Jeg håper det kan være til hjelp for noen

Hvordan skjære lange remser med kantebånd

Hei alle sammen! Nå har jeg laget en ny video. Denne gangen vil jeg vise hvordan en enkelt kan skjære kantebånd i lange remser! Dette er utrolig kjekt å ha når en skal kante plagg for da slipper man at remser plutselig blir for korte midt i et plagg. Det fins da ikke noe kjedeligere enn å rekke opp? Teknikken er flott uansett om du har coverstitchmaskin eller om du kanter på vanlig symaskin.

Du trenger et stykke rundstrikket ribb så er det bare å gå i gang. Jeg anbefaler å vaske og stryke ribben før du går i gang.

Siden dette er en mye kortere video enn de jeg har laget tidligere så valgte jeg å legge på tekst i steden for å snakke. Hva synes dere om det? Enklere både for dere og meg? Ellers så gjelder det uansett at jeg gjerne svarer på spørsmål dere måtte ha. Det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger.

Til sist vil jeg presisere at det ikke er jeg som har kommet på denne teknikken. Jeg har blitt inspirert av andre bloggere og i boken "Heilt Spesiell syr videre". Ville gjerne ha kreditert alle sammen som har vist frem og inspirert meg, men uansett tusen takk til alle sammen som deler teknikker og inspirerer medsyere hver eneste dag!<3

Hvordan sy en sengeslange

Det finnes nok utallige måter å sy sengeslanger på, men her ser dere hvordan jeg gjør det. Denne gangen har jeg også lagt inn nøyaktige mål på delene som jeg har brukt. Dette tilpasser du selvsagt etter eget ønske.


I videoen viser jeg både hvordan du kan sy slange med åpen og lukket munn. Hvis du går for varianten med åpen munn bør du velge et litt tykkere stoff. Dette er fordi det blir endel belastning i munnviken når du syr. Den er like fin med lukket munn, så er du ny på å sy vil jeg absolutt anbefale å sy med lukket munn.

tutorial


Du trenger bare vanlig symaskin for å sy den. Jeg har brukt overlocken i tillegg på de rå kantene, men det er helt valgfritt. Tilslutt vil jeg bare minne om at alt som skal være i en barneseng må syes godt sammen slik at det ikke er noen løse deler eller kan gå i stykker. Jeg vil også anbefale å vente med å ha en slik i barnesengen før barnet kan snu seg til begge sider og klarer å løfte vekk slangen om den havner over hodet. Ha dette også i tankene om barnet får feber i tilfelle feberkramper. Nå er nå jeg en gang en hønemor, men viktig å tenke på synes jeg.
Håper du liker videoen og jeg svarer gjerne om du har spørsmål!Hvordan kante med tvillingnål

Jeg syntes det var så morsomt å lage den første videoen av hvordan jeg syr babynest, så jeg tenkte at dette må jeg gjøre mer av. Jeg ønsker meg en coverstitichmaskin, men inntil videre så kanter jeg med tvillingnål på vanlig symaskin. Jeg synes resultatet blir ganske bra også. Den største forskjellen er nok tidsbruken.
I videoen viser jeg litt av de triksene jeg bruker for å få et fint resultat. Dette er ting jeg har kommet frem til etter mye øving, så jeg håper de kan være til nytte for noen andre. Jeg har kantet mange mange plagg på denne måten.Sånn ser tvillingnåla ut på symaskinen min. Separer trådene ved at kun den ene tråden går gjennom den siste buen over nåla når du trer. 


Ferdig kantet body klar til bruk.


Det går veldig fint å kante med tvillingnål når man har øvd seg litt. Jeg vet mange har et hat/elskforhold til nåla, men med litt øving kan den bli et veldig nyttig redskap i syingen.Det gjelder å strekke akkurat passe i ribben. Det varierer litt utifra ulike ribbtyper hvor mye man skal strekke, men dette lærer man seg fort. Øv deg gjerne på en prøvelapp først før du skal kante plagget ditt. Hva med å begynne på ermene? De er kun en rett strek så det kan være en fin plass å starte.


Slik ble kantene nede på bodyen som jeg kantet i videoen seende ut.

Tips: det er også fint å kante med interlock, den er litt tynnere og gjør seg godt på barneplagg (Litt mindre stretch i), eller til og med jersey kan du kante med. Prinsippet er det samme, men det er stor forskjell på hvor mye stretch det er i stoffene.

Jeg håper at denne videoen kan være til nytte for noen. Det hadde vært kjekt med tilbakemeldinger, og kom gjerne med spørsmål om det er noe du lurer på.

Ha en fin (sy)dag! Mvh LillifixHvordan sy babynest

Nå har jeg laget en video der jeg viser i detalj hvordan jeg syr babynest. Babynesten har ekstra høye kanter og trykknapper slik at bunnen kan tas ut ved vask. Jeg kommer også med mange tips underveis på hvordan du kan få best mulig resultat. Målet er at du ved hjelp av denne videoen skal kunne sy ditt eget babynest. Og står du fast eller lurer på noe så hjelper jeg deg gjerne.

hvordan sy babynest
Hvordan sy en lue22 kommentarer:

 1. Hei! Fin film! Men den musikken som kommer innimellom var skrekkelig høy, skvetter skikkelig til her hele tiden ;) Vanskelig å ha lyden for lav for da hører jeg jo ikke hva du sier :)

  SvarSlett
 2. Hei Janne! Kjekt at du likte filmen. Angående lyden så har du helt rett! Jeg har ikke den beste hørselen selv så det var veldig fint å få tilbakemelding på det sånn at jeg kan ordne det. Jeg skal redigere og legge ut videoen på nytt så snart jeg får sjansen. Da forhåpentligvis uten å skremme folk :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Super tutorial, men jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få sydd på skråbånd på det ene partiet i begynnelsen. Vanskelig å forklare, men jeg tenker på overfor der hvor nestet er sammensydd de to plassene i bunnen....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kristin :) Jeg ser at jeg har vært fryktelig sen å svare på denne og det beklager jeg. Jeg er på ferie skjønner du. Jeg er litt usikker på om jeg skjønner deg rett men jeg skal gjøre et forsøk på å forklare :) Skråbåndet skal begynne på midten av "pølsa". den første sømmen som ble sydd for å sy forstykke og bakstykke sammen stopper også her. Jeg foretrekker å brette over skråbåndet litt for at det ikke skal være en råkant. Så legger jeg skråbåndet midt oppå den første sømmen jeg sydde slik at den sømmen blir skjult inni skråbåndet. Så syr jeg hele veien helt til jeg kommer til samme sted midt på "pølsa" i motsatt ende. Jeg syr sømmen nært kanten på skråbåndet. Når jeg har sydd denne første sømmen gjør jeg akkurat det samme i andre kanten av skråbåndet. Da danner det seg en løpegang der man kan tre snora gjennom. Jeg håper dette gav mening :) Hvis du derimot mente skråbånd for å lukke endene etter man har stappet nestet med puter så er det ikke alltid jeg bruker skråbånd der, men syr i steden sammen på vanlig måte.

   Slett
 4. Hei. kjempefin video, tenker prøve meg på en slik. hva slags mål har du på den ? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det Beate :) Målene er ca 66 cm bredde og 92 cm lengde fra toppen og ned til der knappene begynner før det er sydd sammen. Kantene er lengre. Utgangspunktet for mønsteret er stoff og stil sitt, men jeg har gjort endel endringer. Masse lykke til! :)

   Slett
 5. Tusen tak for at du deler dine sytips. Du er bare så flink. Hilsen Tovebri 😊

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre! Tusen takk! Supert å høre at noen har nytte av dem! :)

   Slett
 6. Hei. ☺ Så flink du er. ���� lurer på hvor du har fått tak i den tynne madrassen du bruker i bunnen? ☺ GroA

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Madrassen har jeg kjøpt direkte hos fabrikk men de har dessverre sluttet å selge i metervare nå. Jeg har kjøpt opp en god del, men før eller siden må jeg se meg om etter et annet alternativ. Kanskje det finnes noen fabrikker nær deg der du kan høre? :) Ellers har Stoff og Stil en på 3 cm tykkelse. Jeg vet det er endel som bruker den. I mitt hode tenker jeg at det kanskje kan bli i tykkeste laget, men dersom man legger på litt ekstra i bredden for å kompensere for det så fungerer sikkert det helt flott!

   Slett
 7. Hei. Hvilken søm bruker du til de ulike delene? Dette er mitt første syprosjekt, så har null peiling 😅

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Er det babynest du skal sy? Du kan fint bruke vanlig rettsøm på vanlig symaskin. Jeg har brukt stinglengde 2,5.

   Slett
 8. Tusen takk for god video om babynest :) Det hjalp når sømforklaringen ble forvirrende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre at du likte den :)

   Slett
 9. Hei,Kjempe fint rede!Har bare noen sprøsmål. Er litt ny i syverden, men pleier du å stryke og vaske alt tøy du bruker før du syr i de? Og pleier du å sy sikksakksøm på stykkene før du begynner for at det ikke skal rakne?

  Mvh. Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og tusen takk for det :) Ja jeg vasker og stryker alltid :) Det kan være lurt å bruke sikksakk ja, men det kommer litt an på. Hvis sømmen er på et slikt sted at den ikke er mulig å komme til når det er ferdig så er det ikke alltid nødvendig. Litt dårlig forklart, men slik som sidene i et babynest feks skal det mye til for at det rakner fordi det er sydd igjen lenger inne på stoffet. Jeg gjør det som regel uansett da. Er jo en god regel så er man helt sikker. :)

   Slett
 10. Tusen tusen takk for en fantastisk video! Jeg skal prøve meg på et nest snart, men må bare kommentere at det kanskje mangler en fullstendig forklaring på hvordan du syr på skråbåndet. Jeg leste kommentaren din til noen andre som lurte på det, så jeg fant ut allikevel :)

  Veldig bra jobbet!!

  Har du en mal eller liknende på målene til stoffet? Og hvor lange båndene skal være osv?

  Hilsen Yasmin :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Tusen takk for tilbakemeldingen. Så bra du fant ut det du lette etter. Jeg kan absolutt skjønne hva du mener. Vinkelen ble litt for dårlig når jeg filmet, så jeg måtte kutte vekk litt som kanskje burde vært med. Må øve meg litt mer på dette med filming og redigering men supert at du fikk nytte av den likevel! Jeg tok utgangspunt i mønsteret fra stoff og stil men gjorde altså endel endringer som du kan se i videoen. Båndene bør ikke være for lange. Max 22cm som stikker ut slik at barnet ikke klarer å få det rundt hodet. Ellers er jeg alltid påpasselig med å minne folk om å dra ut snora hvis babynestet er i bruk så lenge at barnet kan nå snorene. Fyller man sidene godt vil det likevel gjøre nytten. Jeg har vel for enkelthetsskyld kjøpt 3 m, men da har jeg litt til overs.

   Slett
 11. Veldig bra ilustrasjon. Godt forklart på en fin måte. Eneste problemet er musikken som kommer innimellom. Den er ekstremt høy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Takk for tilbakemeldingen. Ja du har helt rett. Babynestvideoen var den første jeg lagde og jeg hadde ennå mye og lære. I de senere videoene har jeg senket lyden på musikken en hel del men jeg har ikke fått til å redigere denne som allerede var ferdig og publisert.

   Slett
 12. Hei! Super video for å sy babynest, jeg har brukt den nå :) Men jeg lurer på hvor hardt du fyller kantene. Jeg vil ikke at det skal bli for slappe kanter, men er vel ikke noe særlig om de blir for harde heller?

  Nina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Etter min mening er det mye bedre at kantene er godt fylt opp. Kantene er jo ikke ment til å være en pute, men ligge som en trygg "vegg". Dette er jo en smaksak selvsagt, men om en bruker putefyll eller lignende skal det nok mye til at det blir for hardt :)

   Slett